Акциите на Facebook поскъпнаха с близо 20%

Компанията обяви много добри данни за продажбите на мобилна реклама

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Акциите на най-голямата социална мрежа в света - Facebook поскъпнаха с 19.13% и вчерашната сесия в Ню Йорк затвори при цена от 23.23 долара за брой. Компанията спечели доверието на инвеститорите като обяви по-големи от очакваните приходи за третото тримесечие.

По данни на Bloomberg мобилната реклама е генерирала 150 млн. долара приходи и вече достига 14% от общите приходи от реклама. През второто тримесечие цифрата получена от мобилно рекламиране беше едва 10 млн. долара. Анализатори отчитат, че предприетите от март досега над дузина мерки за увеличаване на приходите от мобилна рекламата, имат ефект по-рано от предвиденото.

Общите приходи от продажба са се увеличили с 32% за година до 1.26 млрд. долара. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за 1.23 млрд. долара.

От пускането си на борсата през май до сряда Facebook загуби 49% от капитализацията. На 19 май 2012 г. акциите на социалната мрежа бяха пуснати на борсата при цена от 38 долара за брой. Тогава пазарната й капитализация се оценяваше на 104 млрд. долара, докато в момента тя е 50 млрд. долара.

Коментари: 0