"БСП не прощава на предателите"

Антон Кутев, депутат от БСП

Цитат на деня:

3596 ~ 1 мин. четене

„Партията, не ръководството, а партията никога не прощава предателството.“ Това каза в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Антон Кутев. Той бе категоричен, че Ивайло Калфин е предател.

„Аз не казвам, че той не си е свършил работата като евродепутат. Но нито той щеше да бъде евродепутат без БСП, нито Георги Първанов щеше да има мандат без БСП”, заяви социалистът.

Кутев подчерта, че БСП е партия с изключителен инстинкт за самосъхранение и допълни, че не ръководството, а самата партия реагира по този начин. Той все пак заяви, че в лявото пространство има място за нови проекти.

Относно поведението на Волен Сидеров, Кутев каза: „Сидеров не е станал такъв от вчера. И тези, които най-много се възмущават, преди време работеха с него“. На въпрос защо БСП не е излязла със становище за случилото се, Кутев отговори: „Имаше реакция, но за мен цялата тази дивотия, която се развива в политиката, ми идва в повече“.

„Аз лично ще гласувам за падането на имунитета на Сидеров, но си има ръководство, което най-вероятно ще реши единно и общо гласуване по случая”, каза още Антон Кутев.

Коментари: 0