Банско се бори за най-добър ски курорт в света

Българският курорт е номиниран за участие в конкурса "WordSki Awards" с още 20 държави

340 ~ 2 мин. четене

Банско е номиниран за участие в конкурса "WordSki Awards" за най-добър световен ски-курорт, предаде Kmeta.bg. Общо 21 държави са номинирани за участие в престижния конкурс. Те са избрани измежду общо 80 страни, смятащи се за развити ски-дестинации.

Номинираните курорти ще бъдат оценявани по четири критерия: най-добър ски - резорт, хотел, бутиков хотел и шале (Малки семейни хотели вили или хотели, обзаведени в стил "шале").

Измежду номинираните държавите са още Швейцария, Швеция, Австрия, Русия, Япония, Германия, Финландия и други

В категория най-добър ски-резорт България ще бъде представена от курортите Банско, Пампорово, Боровец и Витоша. В категория най- добър хотел от курорта Банско са номинирани "Кемпински Хотел Гранд Арена" , "Премиер" и "Лъки Банско", от Боровец- х-л "Феста Уинтър Палас" и от Пампорово- хотел "Орловец". В категория най- добър бутиков хотел от Банско е номиниран х-л "Тане". В категорията най-добро "шале" са номинирани  - "Шале Жора" и шале "Мира" от курорта Банско.

Победителите в престижния конкурс "WordSkiAwards", който е обявен за "Оскарите на туристическата индустрия" ще бъдат определяни чрез онлайн гласуване, което вече е стартирало.

Банско също започна работа в тази насока, като курорта на югозапада може да бъде подкрепен от всеки фен  чрез Facebook профила си, добавят от пресцентъра на общината.

Спечелилите приза ще бъдат наградени на встъпителна церемония по награждаването, която ще се проведе в австрийския курорт Китцбюл през ноември 2013г., който е домакин и партньор на събитието.

В момента на туристическия пазар в световен мащаб са регистрирани общо 2 000 ски- курорта и над 6 млн. хотелски легла.

Община Банско приканва всички фенове на зимните спортове да гласуват за любимия си курорт на: http://worldskiawards.com/nominees/bulgaria.

Подкрепи Economic.bg