Без поражения по "Люлин" и язовирите

Съоръженията по магистралата са проектирани да издържат до девета степен по скалата на Рихтер

7020 ~ 1 мин. четене

Няма проблеми със съоръженията по трасето на автомагистрала "Люлин", каза Веселин Димитров, директор на Централния институт по пътни технологии, национални и европейски норми и стандарти към Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Детайлната проверка на инженерния екип е показала, че няма щети или проблеми с трите пътни възли, трите тунела и тринайсетте моста на автомагистралата. Съоръженията са проектирани да издържат до девета степен по скалата на Рихтер.

Специализираните екипи продължават с обстойния оглед на участъка от АМ "Струма" в района на епицентъра на земетресението в близост до Перник, както и по пътищата от републиканската пътна мрежа на областите Перник, Кюстендил и Благоевград, посочват от АПИ след направената инспекция на съоръженията, последвала земните трусове от нощта със сила 5,8 по скалата на Рихтер.

Не са отчетени отклонения по язовирната стена на язовир "Кърджали". В района на яз."Студен кладенец" земният трус почти не е бил усетен, заяви комисар Христо Тодоров, началник на ОУ "ПБЗН" Кърджали, предаде БТА.

Най-силно, земетресението в област Кърджали е усетено в град Кърджали - с магнитут между 3 и 4 по скалата на Рихтер. Сигнали за пострадали и за разрушения на постройки няма, допълни комисар Тодоров. В момента се извършват огледи във всички населени места от областта, за евентуални последици от земния трус

Подкрепи Economic.bg