Без строежи в Морската градина

Кметът на Варна пое лична отговорност за контрола

Няма да се строи в Морската градина, поемам лично отговорността за контрола. Това заяви кметът на Варна Кирил Йорданов по повод зачестилите напоследък граждански протести, съобщи агенция „Стандарт Нюз”.

„Архитектска ръка да не посяга към химикалката, а разговори посреднощ, че някой ще строи, се считат за тежко нарушение”, каза още градоначалникът.

По думите на главния архитект на Варна Петър Йорданов паркът се дели на три части - историческо ядро, от Шокаровия канал до Алея Първа и от нея до Евксиноград.

По решение на експертния съвет именно в третата част било разрешено курортно строителство в паркова среда, въпреки настояването на местната администрация за нея също да важи забраната за строителство.

Последната дума за това дали ще има или не строежи в Морската градина, ще реши местният Общински съвет при приемане на общия устройствен план другия месец.

Областният лидер на ГЕРБ във Варна Павел Димитров посочи, че се обсъжда идеята за повишаване на санкциите за нарушители в Морската градина. Става дума за хора, които влизат и паркират колите си в нея или разполагат нерегламентирано търговски обекти.

Също така ще бъдат взети мерки и ще има заповед за ограничаване на достъпа на автомобили по Алея Първа, каза морският кмет. Той посочи, че има 4 места за таксиметрови коли, за автомобили за снабдяване, а движението ще се ограничи с бариери, но не може окончателно да бъде спряно.

Коментари: 0