Бобева обеща още 100 мерки за намаляване на административната тежест

Според вицепремиера основният акцент в Бюджет 2014 трябва да е пари срещу реформи

Снимка: БГНЕС

3569 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева обеща още утре да внесе в Министерски съвет нови 100 мерки за намаляване на административната тежест. "Те са подготвени и инициирани от областните управители, съвместно с общините, както и министерствата. Това е важен резултат от това, че всички смятат, че е необходимо да се намали административната тежест", каза Бобева в интервю за БНР.

Според Даниела Бобева основният акцент в Бюджет 2014 трябва да е пари срещу реформи. Тя обясни, че в работата си като вицепремиер основни трудности среща в областта на електронното управление, за което са изхарчени над 200 млн. лв.

"В момента правим общ преглед какви услуги са електронизирани, но като цяло съм доста разочарована от този сектор. Аз искам бързо да напреднем, но изглежда невъзможно. До края на годината ще се опитаме да направим електронни услуги за обществени поръчки в някои услуги. Това ще бъде полезен процес, защото електронизацията несъмнено ще доведе до намаляване на разходите на държавата и оперативните програми при покупката на стоки и услуги", поясни Даниела Бобева.

Подкрепи Economic.bg