Богомил Манчев: Искат да съсипят „Риск Инженеринг”

Прокуратурата е подведена от този, който й е дал документите, смята собственикът на компанията

564 ~ 1 мин. четене

"Атаката срещу  "Риск инженеринг", консултантската фирма на строежа на АЕЦ "Белене", е политическа дъвка - един вид "ловим олигарси", заяви Богомил Манчев, собственик на фирмата по БНТ. "Аз ако съм олигарх, ще идвам ли тук при вас да дискутираме", запита той. 

Според него целта е да се съсипе "Риск инженеринг", която е сред петте най-добри консултанти в световната енергетика. "Коя друга наша фирма работи в още 8 страни?", попита Манчев.

"В момента държавата рекетира тази фирма - не ти плащат, налага се да гониш експерти-консултанти, които си изграждал дълги години. Много е опасно това", добави той.

Попитан за човека, висок 1.90, който иска бизнеса му, за когото спомена, Манчев се пошегува, че много хора се били разпознали в това определение. Той имал контакт с въпросните хора и те много добре знаели, че става въпрос за тях.

Според него прокуратурата е подведена от този, който й е дал документите. Те са много сложни, ако тези, които са ги чели, са ги разбрали, аз съм готов ей сега да изляза и да се призная за виновен, каза Манчев.

За гаранцията от 1 милион лева, която му бе наложена, той заяви, че има време до другия петък, докогато е срокът за плащането. "Имам двама адвокати, ще решим какво да правим", заключи той. 

Подкрепи Economic.bg