Борисов: РБ е партия от трети пол

ГЕРБ ще управлява само ако на изборите получи мощна подкрепа и максимален брой гласове, казва бившият премиер

Борисов: РБ е партия от трети пол
168 ~ 2 мин. четене

За Реформаторския блок мога да кажа или добро, или нищо, но аз предпочитам да си замълча. Това заяви лидерът ГЕРБ Бойко Борисов по време на 7 - мия форум на МГЕРБ, цитиран от „Фокус”. Лидерът на ГЕРБ посочи, че въпреки всички нападки РБ остава единствената партия, с която ГЕРБ може да направи коалиция за евентуално управление в страната след изборите.

„Лошото е, че такива партии от третия пол обичат само да критикуват и не предлагат нищо градивно”, каза Борисов. „ГЕРБ ще управлява само ако на изборите получи мощна подкрепа и максимален брой гласове”, добави бившият премиер: „Само тогава ние ще имаме легитимност в управлението”.

Лидерът на ГЕРБ коментира управлението на кабинета „Орешарски” през последната година, той подчерта, че това управление е нанесло огромни щети на държавата и следващото правителство ще е изправено пред изключителни трудности.

 „Лидерът на ДПС много добре знае, че ако правителството на Пламен Орешарски беше останало на власт до края на годината, държавата щеше да бъде финансово фалирала, а това означава, че ДПС за дълго ще остане извън властта”, каза Бойко Борисов.

Той посочи, че през последните месеци на управлението на кабинета „Орешарски” бившия лидер на БСП Сергей Станишев вече не е имал влияние върху кабинета и той се е управлявал от ДПС. Не случайно много от министрите от кабинета „Орешарски” са водачи на листи именно на ДПС, като бившият финансов министър Петър Чобанов. По отношение на „България без цензура”, Борисов уточни, че тази партия ще замести „АТАКА” в парламента и единствената й цел ще бъде да саботира работата на бъдещото правителство.

Коментари: 0