Българи създават приложение за търсене на изгубени животни

Проектът Crowdfind набира финансиране в платформата IndieGoGo

476 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Български учени създават мобилно приложение за търсене на изгубени животни. Това е първото по рода си мобилно приложение. То се нарича Crowdfind и ще бъде достъпно за всички потребители по цял свят, във версии за мобилните операционни системи Android и iOS. Идеята на приложението е да помага на стопаните на загубени животни да открият любимците си възможно най-бързо.

Създателите на софтуера разчитат на интернет потребители от цял свят, за да съберат средства за развитието на проекта си чрез платформата IndieGoGo.

Всеки ссобственик на домашно животно ще може да създаде свой профил напълно безплатно в приложението. В него потребителят ще трябва да попълни информация за своя любимец (име, порода, описание), снимки и мултимедия. В случай, че домашното животно бъде изгубено, стопанинът трябва просто да създаде "Сигнал" (Alert) в Crowdfind. Този сигнал ще се появи на телефоните на всички челнове в мрежата, които са в близост до мястото, където е изгубено домашното животно. Желаещите да се включат в издирването на любимеца, ще виждат местоположението на останалите, което ще им позволи да се организират за минути в претърсване на целия район.

"Когато човек изгуби любимото си животно започва да разлепя съобщения в квартала, публикува съобщения в социалните мрежи или се обръща за помощ към организации за защита на животните. Понякога това помага, но друг път - не. В екипа на Crowdfind сме убедени, че първите минути на реакция са решаващи. Вярваме, че приложението може да помогне на много хора да върнат при себе си жив и здрав изгубения си любимец", споделя Александър Александров, основател на Crowdfind.

Подкрепи Economic.bg