Dell обмисля производството на умен часовник

Вицепрезидентът Сам Бърд разкрива, че „се проучват идеи в областта“

Американският компютърен гигант Dell  обмисля производството на умен часовник, съобщава Guardian. В скорошно интервю за изданието, вицепрезидентът в дивизията за персонални компютри на американската компания Сам Бърд разкрива, че „се проучват идеи в областта“. Той добавя, че идеята за умен часовник му звучи много привлекателна. 

Въпреки това, Бърд не разкрива дали Dell са напреднали с някоя своя разработка или става дума за съвсем начална фаза на планиране.  

"Има предизвикателства в разходите и как да направиш добро преживяване при работа с устройството. Това, което е интересно е, че компютрите стават по-малки. Да имаш часовник на китката - това е много интересно и привлекателно", коментира Бърд.

Наскоро японската технологична компания Sony показа часовника си SmartWatch 2 със сензорен екран, който работи под операционната система Android. Новият "умен" часовник заменя миналогодишния модел SmartWatch и се отличава от него по по-големия си екран и увеличената резолюция. Множество приложения в часовника го правят полезен заместител на телефона.

Коментари: 0