Ден 18: Протестиращите не се уморяват

Хиляди се събраха пред сградата на Министерски съвет в 18-я ден на антиправителствения протест

Автор: Богиня Венциславова

Хиляди се събраха пред сградата на Министерски съвет в 18-я ден на антиправителствения протест. Протестиращи със знамена се събират за пореден ден, за да скандират "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци". Пред сградата на президентството е издигнат лозунг с текст "Политическа промяна сега". Друга част от протестиращите са представили исканията си за оставка с лозунги като "Искам бъдеще - възможно е без вас", "Звънецът бие - часът ви свърши" и други.

По данни на полицията участниците в тазвечершната демонстрация са 1500 души.

Организацията на протестните действия срещу правителството на Пламен Орешарски традиционно протича в социалната мрежа "Фейсбук". Администратори на групата ще събират мненията на недоволните граждани, за да ги представят в страницата в социалната мрежа, предава "Фокус". В района има засилено полицейско присъствие, а бусове на жандармерията са разположени около сградите на институциите в района.

Един от протестиращите се появи с плакат, имитиращ кутия от цигари с надпис "Внимание, г-н Цацаров, игнорирането на Волен Сидеров вреди сериозно на вас и на народа около вас".

В рамките на деня това е втори протест пред сградата на Министерски съвет. Рано тази сутрин, в 8 часа, недоволни се събраха, за да изпият сутрешното си кафе. Този път акцията бе под надслов "Добро утро, господин главен прокурор", а протестиращите избраха Министерски съвет, защото в днешния ден не се очакваше заседание на парламента.

Междувременно в столичния квартал "Бояна" бе спрян автомобил на Националната служба за охрана (НСО). Младежи се хванаха за ръце и застанаха на пешеходна пътека на ул. "Беловодски път". Първоначално в медии се появи информация, че в колата се е возел премиерът Пламен Орешарски. От НСО обяче поясниха, че в автомобила не е имало охранявано от службата лице.

Коментари: 0