Ден 46: Или гражданите, или властта

Издигнати са лозунги с текст "Протестът - пръв враг на тутраканската селищна система"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Протестите срещу управляващите продължава 46-ти пореден ден. И тази вечер пред сградата на Министерски съвет се събраха хиляди хора, за да изразят недоволството си от правителството на Пламен Орешарски. Чуват се и традиционните скандирания "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци".  

Издигнати са лозунги с текст "Протестът - пръв враг на тутраканската селищна система", "Мафията: или ние имаме всичко, или вие нямате нищо! Гражданите: искаме си България обратно!" и други. Отново участниците в демонстрацията развяват знамена и свирят със свирки.

И тази вечер в шествието участват музиканти. Протестиращите са намерили начин да се справят с горещините, като изсипват вода върху инструментите, за да могат да се разхлаждат.

Полицейското присъствие в района е засилено, а служителите на реда отново носят жилетки "Антиконфликт полиция". Според данни на МВР към 19.30 часа в района на Ларгото в центъра на София протестират 500 души. Визуално обаче хората отново са много повече.

Протестните действия в столицата в 46-ия ден на недоволство стартира сутринта с традиционната вече акция "На кафе пред парламента". Очаква се недоволни граждани от управлението и утре да изпият чаша кафе пред сградата на Народното събрание.

Коментари: 0