Днес е финалът на конкурса "Мистър и Мисис Икономика"

За първи път през 2013 г. има категория "Корпоративна социална отговорност"

3686 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Днес, 26 ноември, ще се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2013". Тази година са номинирани 33-ма бизнес лидери, а 8 от тях ще получат традиционната статуетка "Рибарят и златната рибка". Бляскавата церемония ще се състои в Националния исторически музей (НИМ) от 18.30 ч.

За първи път през 2013 г. има категория "Корпоративна социална отговорност", в която са номинирани 60 компании, а победителят беше избран директно от хората чрез онлайн гласуване.

"Мистър и Мисис Икономика" е най-значимият икономически форум, провеждан в България след демократичните промени. Конкурсът се организира всяка година от списание "Икономика", като се награждават личностите и компаниите, които през съответната година имат най-голям принос в развитието на българската икономика. Тази година освен двете големи награди - "Мистър Икономика" и "Мисис Икономи", признание ще получат мениджърите на още 6 компании, номинирани в останалите категории.

Окончателният избор ще бъде направен от 33-членно жури, съставено от икономисти, финансисти, анализатори, хора от бизнеса и победителите от предходната година. Методологията за подбора на номинираните е изготвена от екипа на списание "Икономика", но за да няма съмнение, номинациите са съгласувани и одобрени от 5-членен Комитет по номинациите.

Тазгодишните номинации на конкурса са разделени в общо 8 категории:

- Мистър Икономика
- Мисис Икономика
- Производствен сектор
- Финансов сектор
- IT сектор
- Услуги
- Сделка на годината
- Корпоративна социална отговорност

Подкрепи Economic.bg