Доминик Строс-Кан ще съди автора на филма за него

Лентата за случая с камериерката от нюйоркски хотел е "непоносима" за бившия шеф на МВФ

Автор: Николай Марченко

Бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан ще съди автора на филма за него, информира BBC News.

Той планира да заведе дело срещу режисьора Абел ферара заради филма „Добре дошли в Ню Йорк”, който се базира на скандалната история с ексшефа на МВФ в хотела Sofitel в американския мегаполис.

Представяната в Кан лента разказва за френския банкер, който принуждава камериерка към сексуален контакт. Главната роля във филма се изпълнява от избягалия в Русия френски актьор Жерар Депардийо.

„Обвиненията в изнасилване са непоносими за моя клиент”, заяви адвокатът на Строс-Кан Жан Вейл. Според думите му клиентът му не е гледал филма, но го е окачествил като "кучешко лайно". Бившата му съпруга пък написа в Huffington Post, че филмът е пълен с "антисемитски сцени".

Доминик Строс-Кан бе задържан в Ню Йорк през май 2011 г. заради обвинение от страна на камериерка за сексуален тормоз. Но поради липса на доказателства делото срещу банкера е закрито през август 2012 г., като на Строс-Кан му се наложи да напусне поста.

По-късно следствието реши да привлече Строс-Кан към съда и заради обвиненията, че е участвал в организирането на оргии с проститутки в хотел в град Лил.

Коментари: 0