Дора Янкова: Игрите на кворум са част от парламентарния живот

"За първите 100 дни премиерът направи това, което искаше", заяви народният представител от БСП

84 ~ 2 мин. четене
Автор: Богиня Венциславова

"Кабинетът "Орешарски" е прагматичен и експертен. Той определено работи и върши добри неща. За първите 100 дни премиерът направи това, което искаше", заяви народният представител от БСП и член на бюджетната комисия в парламента Дора Янкова, като допълни, че тя одобрява и подкрепя правителството. "През следващата година ще настояваме за две неща - акцентът да е върху образованието и изчистване на регионалните различия", каза още тя в ефира на Нова телевизия.

"Посланието за 2014 година, което искаме ние да отправим към министър-председателя, е да бъде по-сериозен и добър с общините", категорична бе социалистката. Янкова обясни, че народните представители трябва да мислят първо за българския народ, и след това да се въвличат в игрите на кворум.

"Когато държавата трябва да приема бюджет, да договаря следващия програмен период, когато пред нас е зимата, ние нямаме право да абдикираме", заяви още тя. По думите й това са темите, които показват сериозната работа на Народното събрание.

Според нея най-важно е в него да влизат "хора от реалния живот, за да изразяват волята на избирателния си район". "Ние трябва да дадем рамката за следващите 7 години, да рестартираме икономиката. Това е по-важното от дневния ред, защото трябва да предложим на българина да намери себе си в следващия програмен период", посочи червеният депутат.

По думите на Янкова народните представители ще настояват в Бюджет 2014 да се наблегне на социалните политики. "Трябва министър-председателят да се бори за изравняване на социалните различия", уточни социалистката. В тази връзка тя каза, че правителството може да тегли още заеми, като това не е повод за притеснение. Според Янкова страната ни е в челната 3-ка на страните с най-малко заеми, а с повече пари в хазната "хората ще могат да усетят, че има държава".

Според Дора Янкова игрите на кворум са част от парламентарния живот. "За това време, освен липса на кворум, ние успяхме да направим 26 законопроекта", посочи тя.

Червеният депутат уточни, че в Народното събрание не може да се разчита на това, което някой е направил в миналото. "Опозицията, която е най-голямата парламентарна група, има интерес да осъществява контрол, а миналата седмица имахме три бламирания на кворума", коментира Янкова.

Подкрепи Economic.bg