Европейските акции надолу след мрачните прогнози на МВФ

Общият индекс Stoxx Europe 600 се понижи с 0.2% до 270.95 пункта

92 ~ 1 мин. четене

Фондовите борси в Европа се понижиха преди срещата на финансовите министри на Европейския съюз (ЕС) в Люксембург и на фона на мрачната прогноза на Международния валутен фонд (МВФ), който намали очакванията си за растежа на световната икономика. Фючърсите на щатските индекси са почти без промяна, докато азиатските пазари, с изключение на Япония се повишиха, информира Bloomberg.

Испанските банки Banco Popular Espanol и Bankia поведоха губещите компании, след като и двете финансови институции загубиха над 3.5% в Мадрид. Leoni, Aggreko и Capita се понижиха с над 3%. Marine Harvest отстъпи с 2.5%, след като оперативните приходи на компанията за третото тримесечие бяха далеч под очакванията на анализаторите.

Общият Stoxx Europe 600 се понижи с 0.2% до 270.95 пункта, след като по-рано успя да се повиши с 0.3%. Фючърсите на Standard & Poor’s 500 отстъпиха с 0.1%, докато общият азиатски MSCI Asia Pacific се повиши с 0.2%.

Днес е срещата на финансовите министри на страните от ЕС, която идва дни преди срещата на лидерите на общността, насрочена за 18 и 19 октомври в Брюксел. Вчера финансовите министри на 17-членната Еврозона обявиха, че Европейския стабилизационен механизъм (ESM) е готов да действа.

Подкрепи Economic.bg