Фандъкова отрече възможността да е служебен премиер

Тя отхвърли и всякакви твърдения, че е била канена за поста по време на днешната пресконференция в Столичната община

88 ~ 1 мин. четене

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли възможността да бъде служебен премиер. "Имам достатъчно много работа като кмет на София. Категорично ще ви помоля да не се коментира това твърдение, че ще бъда предложена за служебен премиер", отговори тя на въпрос дали е възможно да бъде премиер в служебно правителство, ако прездентът я покани. 

Тя отхвърли и всякакви твърдения, че е била канена за поста по време на днешната пресконференция в Столичната община, предаде kmeta.bg

По думите й с оставката си премиерът Бойко Борисов е проявил мъжество. Това бе отговорен държавнически акт към хората и към София, защото не може една малка част от добре организирани протестиращи да се конфронтират и да се пролива кръв в столицата. Не трябва да се забравя в каква ситуация се работи - на тежка финансова криза. Всеки министър от ГЕРБ иска да даде повече пари на хората, но това няма как да се случи, подчерта кметът на София.

Столичният кмет беше спрягана като възможен служебен премиер, заедно с имена като шефът на БНБ Иван Искров и финансовия министър в оставка Симеон Дянков.

Фандъкова е категорична, че иска смяна на ръководството на Софийски имоти и назначаването на нов конкурс.

Подкрепи Economic.bg