Франция похвали България за бюджетната дисциплина

Двете страни мога да си сътрудничат по важни теми за и за Европейския съюз, твърди френският министър по европейските въпроси Бернар Казньов

След като лично председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу похвали България за спазваната фискална дисциплина, Франция също видя плюсове във финансовата политика на правителството. Френският министър по европейските въпроси Бернар Казньов е похвали лично българското правителство за спазваната фискална дисциплина по време на срещата си с премиера Бойко Борисов, информира Стандарт нюз.

"Благодаря за задълбочените отношения и връзки между нашите страни. Както френското правителство, така и президентът Франсоа Оланд отчитат положително възможността Франция и България да си сътрудничат по теми, които са важни за двете държави и за Европейския съюз", е заявил Казньов по време на срещата си с Борисов.

"Откриването на изложбата "Париж 1900" в София в Националната галерия за чуждестранно изкуство е събитие, което привлече огромен интерес и доказа напредъка на нашите връзки и в сферата на културата", добави българският министър-председател.

Коментари: 0