Google показва Белия дом

Google отвори вратите на Белия дом ивече предлага виртуални разходки в него. Това стана възможно, след като лично първата дама на Америка се зае със задачата да открехне вратите на най-строо охраняваната резиденция в света. Съпругата на US-президента Барак Обама - Мишел Обама - съобщи, че с помощта на Google вече може да се посетят всички публични зали в най-строго охраняваната резиденция в света.
 
Търсачката използва камери от Street View в залите на Белия дом, за да не остане нищо скрито-покрито там. Техниката позволява гледката да бъде "завъртана" на 360 градуса, което създава усещането, че си на самото място и разглеждаш на живо.
 
Това е поредната "революционна" реформа на президента Барак Обама, който стана известен с навика си да отваря неочаквано вратите на Белия дом за групи туристи. Това дадевъзможност за последните три години сградата да бъде посетена от около 2,5 милиона души.
 
Резиденцията на американския държавен глава на Пенсилвания авеню е част от проекта Гугъл Арт. Той дава възможност на онлайн посетители да влизат в музеи, галерии и други известни места и да ги разглеждат отвътре.
 
 

 

Коментари: 0