Google пусна ново поколение приложения Google Apps

Приложенията могат да работят офлайн, в отделни прозорци извън браузъра

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Google пусна  ново поколение приложения за браузъра Chrome. Функционалните възможности на програмите не отстъпват на обичайния софтуер за настолни компютри и лаптопи, съобщиха от компанията. Списъкът включва редактор на изображения, органайзер, развлекателен софтуер и други приложения.

Това, което отличава новите приложения от досегашните, е повишеното бързодействие и възможност за работа без достъп до интернет, както и подобрени функции за сигурност. Приложенията поддържат интеграция с работната среда на операционната система, взаимодействат със свързаните към компютъра устройства посредством USB и Bluetooth, поддържат синхронизация на данните и автоматично обновяване, могат да се пускат директно от десктопа и да работят в отделни прозорци извън браузъра Chrome.

Потребителите на Windows могат да се сдобият с новите приложения от магазина магазина Chrome Web Store. Приложенията могат да се използват и от притежателите на мобилни компютри под управление на Chrome OS, наречени хромбуци. Предстои да излязат и версии за Mac и Linux системи.

Подкрепи Economic.bg