Горанов: БСП бяга от предизборните си послания

Той дава пример с отказа на социалистите от необлагаемия минимум и АЕЦ "Белене"

168 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

БСП дотолкова бягат от най-важните си послания, които бяха адресирани към твърдия ляв електорат в предизборната кампания, че на практика се обезличават. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-финансов министър в предишното правителство Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия. Той дава пример с отказа на социалистите от необлагаемия минимум и АЕЦ "Белене", които са отпаднали от техните приоритети.

Бившият заместник на Симеон Дянков акцентира върху финансовата стабилност, която са оставили след края на предишното управление.

"Аз приемам вчерашните изявления пред президента и на Станишев, и на Орешарски като едно подготвяне на почвата, че първо нещата няма да се случат бързо, което те обещаваха, второ - че е трудно, което не е тайна за никой, че в момента има проблеми. Всъщност това е естествена тяхна реакция. Ние не сме очаквали и щеше да е наивно да се обещава рязко промяна на нещата, но има пък и обстоятелства, примерно свързани с контрабанда или с избягване плащането на данъци, които бяха в основна концепция на Орешарски по отношение на изпълнението на бюджета за тази година, той ще има достатъчно време, неговият финансов министър, набързо да пресече тези лоши практики, така че да се види рязко подобряване на събираемостта, ако неговата предизборна теза е била вярна. Ако не се окаже така, ще трябва сам да дава обяснения за контрабандата, за която преди това говореше", смята Горанов.

Той се съгласи, че на следващото правителство няма да му е никак лесно. "Те се подготвят за това, че е трудно. Ние не спорим, че е трудно", каза Горанов.

Подкрепи Economic.bg