И TV7 все още няма договор с Булсатком

Каналът е в мрежата на оператора "на добра воля", каза Николай Бареков

264 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Една от четирите национални ефирни телевизии в България - TV7 все още не е сключила договор с операторна на сателитна телевизия Булсатком за разпространение на каналите на медията от началото на 2013 г. Това обяви в ефира на управляваната от самия него телевизия Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7 и News7. Сигналът на медията достига до клиентите на Булсатком благодарение на "добрата воля на TV7".

Заради неразбирателство за таксите, които да плаща операторът на телевизиите и исканите от тях пари, от 2 януари 2013 г. седемте канала на bTV не са достъпни за зрителите с приемници на Булсатком. В последните дни на миналата година и TV7 спря сигнала си към оператора, но след това го върна, за да не се лишават зрителите от програмата й, докато текат преговорите за таксите.

"Решаващите разговори ще са следващата седмица. TV7 на добра воля оставя сигнала заради зрителите. Искаме да ни се плаща справедлива цена. Ясно сме казали, че искаме да ни се плаща на абонат. Знаем, че Булсатком са нещо като монополисти на пазара на предоставяне на сателитна телевизия към българските граждани. Продължаваме и преговорите с останалите кабелни и сателитни оператори - Blizoo, Vivacom и други", разясни Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков".

Подкрепи Economic.bg