Искат глоба за свалени радиатори

Топлинните счетоводители предлагат държавата да стимулира ползването на парно

3851 ~ 1 мин. четене

Абонатите, които демонтират радиаторите си без позволение, да плащат по-високи глоби. Това предлагат от Асоциацията на топлинните счетоводители. Те внесоха в парламента седем предложения за подобряване на услугата и повишаване защитата на потребителите.

Дружествата предлагат още ефективни санкции, ако някой наруши целостта на пломбите и стикерите, които пазят топломерите от манипулиране. 

Фирмите за дялово разпределение са категорично против идеята на БСП абонатите с парно да избират сами как да им се образуват сметките - с помощта на топлинно счетоводство или да се отчита потреблението според кубатурата.

Ако това стане, сметките на хората без дялово разпределение ще се увеличат значително, защото те ще бъдат лишени от възможността сами да преценят кога и колко парно да потребяват през зимата, съобщава bTV.

Счетоводителите настояват да се разпишат конкретни глоби за собствениците на имоти, които откажат да допуснат топлинен счетоводител на изненадваща проверка при съмнение за кражба на парно.

Една от мерките предвижда и стимулиране на ползването на топлофикационна услуга.

Подкрепи Economic.bg