Италия пита по интернет за съкращения в бюджета

Предложения могат да се изпращат чрез он-лайн формуляр на интернет страницата на правителството

Министър председателят на Италия Марио Монти се обръща към интернет, за да получи мнението на италианците за това как правителството му може да намали публичните разходи като част от усилията да спести 4.2 млрд. евро ($ 5,5 млрд.) преди края на годината.

Предложения могат да се изпращат към италианското правителство чрез он-лайн формуляр на интернет страницата www.governo.it, която е привлякла около хиляда отговори само за няколко дни.

Монти стартира трудна програма за строги икономии, засягаща данъците и пенсионната реформа в края на миналата година и сега търси начин за намаляване на публичните разходи, надявайки се да се отложи планираното по-нататъшно увеличение на данък добавена стойност.

Неговото правителство стимулира използването на уеб технологиите за подобряване на прозрачността и комуникацията с гражданите. Затова и от понеделник стартира тази кампания.

"Съобщенията, които получаваме, варират от оплаквания за определен политик до предложения за данъчното облагане", споделя координатора на кампанията Gianluca Sgueo.

Коментари: 0