Изграждат ледена пързалка в "Младост"

Имаме идея и за цветна борса, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова

"Ще се възползваме от възможността за построяване на спортни съоръжения. Имаме идея за изграждане на спортна зала в "Младост" с ледена пързалка. Ще разгледаме останалите възможности и за другите пазари. Имаме идейна възможност за пазар "Север" за построяване на цветна борса. Тази програма дава чудесна възможност да се изкарат и средствата, с които да се връщат тези заеми и те да не тежат на софиянци". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при подписването на документа за създаване на Фонд за устойчиво градско развитие.

"Благодаря на г-жа Павлова за възможността, която за пореден път Министерство на регионалното развитие и благоустройството и държавата предоставя на общините, и в частност - на най-голямата община с най-много бенефициенти", каза още Фандъкова. 

Най-големият от тези проекти е за Женския пазар. "Приключиха процедурите за избор на изпълнител и до три месеца трябва да има готов проект и за възможността да бъде изграден паркинг. Имаме идеята, вече имаме финансирането, надяваме се, че и партньори ще се появят", обясни Фандъкова.

 

Коментари: 0