Гърците: Ние работим най-много от всички в Европа

Повечето гърци смятат, че еврото е лошо за тях, но не биха искали да се върнат към драхмата

9166 ~ 1 мин. четене

Повечето гърци смятат, че еврото е лошо за тях, но не биха искали да се върнат към драхмата. Също така те са единодушни, че работят най-много от всички в ЕС.

Подобни противоречиви съобщения идват от най-новите анализи за еврото и Европа, които наскоро бяха представени от агенция "Пю Глобал Атитюдс Проджект", съобщава "Курир". Те са изработени възоснова на анкета, в която били включени повече от 1000 респонденти в осем европейски страни - Германия, Франция, Италия, Испания, Гърция, Обединена Великобритания, Полша и Чехия. 

Оказалото се, че в Гърция, цели 71% от хората искат еврото да се запази като основна разплащателна единица. Във всички посочени страни, освен в Гърция, доминира мнението, че в рамките на Европейския съюз най-много работят германците. 
 
Гърците обаче били категорични и настоявали, че именно те най-много работят в ЕС. Те били на мнение, че "германската работоспособност" е вече мит, който отстъпва място пред "истината" за прословутата гръцка "работливост", отбелязва шведския ежедневник "Свенска дагбладет".
 
На коренно противоположно мнение са всички останали страни. Във Великобритания, Германия, Испания, Полша и Чехия повечето анкетирани смятат, че именно "наследниците на древна Елада" работят най-малко от всички други граждани на ЕС.

 

Подкрепи Economic.bg