Изкуствен сняг и дъжд в Дубай

Сърцето на Европа ще впечатлява с площади с климатични условия, типични за различни части на Европа

4208 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Новоизграждащия се островен курортен комплекс “Сърцето на Европа“ в Дубай ще впечатлява с площади с климатични условия, типични за различни части на Европа. Сняг и дъжд ще бъдат възпроизведени в комплексът, който ще се състои от шест малки острова. На тях ще бъдат изградени луксозни хотели и вили.

Изкуственият архипелаг “Свят“ ще се състои от 200 острова, чиято обща форма ще наподобява тази на континентите на Земята. Купувачите на имоти ще могат сами да избират климатичните условия, в които да живеят. Все още не е известно как ще бъде възпроизведен климатът там.

“Сърцето на Европа“ ще е от шест острова - Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Швеция и Санкт-Петербург. Към тях са включени и допълнителни направления - Сочи, Белгия, Люксембург, Женева, Монте Карло и Полша.

“Шестте умопомрачителни острова ще предлагат възможности за семеен отдих и провеждане на сватбени церемонии. Тук ще има градини, улични артисти, площади с климатичен контрол, сняг и дъжд навън и още много други неща”, обясни изпълнителният директор на строителната фирма Kleindienst Group Джозеф Клайндинст.

Очаква се строителството на “Свят“ да завърши през 2016 г. Той ще се състои от множество различни малки островчета, построени като картата на света и разположени на 4 километра от брега на Дубай. 

Коментари: 0