Изведоха част от депутатите от втория опит

Народни представители от ДПС и БСП бяха прекарани с коли на жандармерията

Oколо 3:45 часа полицията успя да проправи път между протестиращите и да изведе част от депутатите от НС в посока паметника на Васил Левски. Народните представители от ДПС и БСП бяха прекарани с коли на жандармерията под силни скандирания. По информация на ТВ7 някои от тях са били извеждани поединично с цивилни полицаи. Все още обаче не е ясно каква част от депутатите са останали в НС.

Малко преди това служителите на реда избутха постепенно демонстрантите пред парламента, за да освободят път. Освен това групите протестиращи бяха разделени и изолирани.

Протестиращите скандираха „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”, докато развяват знамена.  Бяха пострени цели барикади от камъни от всички страни на парламента. По бул. „Цар Освободител” имаше и барикада от контейнери за боклук.

Обсадата на парламента от всички страни продължи повече от 7 часа. Министри, депутати, представители на синдикатите и на работодателите и журналисти останаха под блокадата. Хората в парламента бяха общо 109.

Един неуспешен опит бе направен за извеждането на тримата министри и депутатите с автобус към 22.00 часа, но протестиращите не позволиха на автобуса да напусне периметъра на Народното събрание и той се върна обратно.

По-късно стана ясно, че народните представители от ГЕРБ са отказали да се качат на този автобус.   За момента не е ясно дали днес (сряда) ще има заседание на Народното събрание, след като за това призовапредседателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНТ.

Коментари: 0