Кадастърът е приоритет в работата на Иван Данов

Новото министерство ще е с малък екип, за да не се натоварва бюджетът

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на новото министерство на инвестиционното проектиране Иван Данов ще започне да работи приоритетно по създаването на кадастър. Това увери самият Данов в интервю за БНР.

Кадастърът е основа на проектантския процес. Важен е и по отношение на собствеността. Добре, че има действащ закон и много добри кадри. 17.9% от територията е покрита с кадастрални карти, но има проблем по отношение на качеството", разясни Данов. Той поясни, че големите европейски проекти остават в МРРБ, а за останалите ще отговаря повереното му ведомство.

"От доста време виждам недостатъци в процеса на строителство и проектиране и мисля, че мога да бъда полезен", уверено заяви Иван Данов.

"За пръв път правя министерство не като сграда, а като организация. Нямам пълен екип, но имам свобода да го избера. Ще разчитам на професионалисти. Искам да работя с малък екип. Не искам да товаря излишно бюджета с формиране на ново министерство", продължи Данов.

Дирекциите, които преминават към новото министерство са "Устройство на територията", "Нормативи за проектиране и строителство", "Благоустройство и жилищна политика". Ще има и дирекция за привличане на инвестиции в строителството. "Този работен модел ще бъде предложен за одобрение", каза още Иван Данов.

Подкрепи Economic.bg