Канада и ЕС близо до споразумение за свободна търговия

"Скоро ще завършим преговорите по Цялостното икономическо и търговско споразумение с ЕС”, заяви канадският премиер Стивън Харпър

172 ~ 1 мин. четене

Канада е близо до постигане на споразумение за свободна търговия с ЕС. Това зави в сряда канадският премиер Стивън Харпър, цитиран от АФП. „Скоро ще завършим преговорите по Цялостното икономическо и търговско споразумение с ЕС”, заяви Харпър в свое съобщение в социалната мрежа.

По-късно говорителят на ЕС за търговията Джон Кланси заяви: „Разговорите наистина продължават на най-високо ниво между ЕС и Канада по пътя към цялостно споразумение за свободна търговия, но ние се надяваме да приключим преговорите в следващите дни”.

Според вътрешни източници споразумението ще даде на ЕС възможността за по-свободна продажба на продукти като сиренето, премахвайки и последните препятствия пред свободната търговия. 28-те държави членки на ЕС също ще трябва да одобрят споразумението.

По-рано в сряда и двете страни заявиха, че скоро ще приключат разговорите за Всеобхватно икономическо и търговско споразумение, което според официални лица може да носи 28 милиарда долара от търговия и нов бизнес всяка година.

Подкрепи Economic.bg