Ким Чен Ун екзекутира бившата си любовница

Тя е била разстреляна заедно с още 11 души пред погледа на семействата и близките, които пък след това са изпратени в трудови лагери

Снимка: The Telegraph

4316 ~ 1 мин. четене

Хьон Сoнг-Уол (Hyon Song-wol), певица, за която се смята, че е бивша любовница на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е била арестувана на 17 август заедно с още 11 души за нарушаване на законите срещу порнографията. Всичките 12 задържани са разстреляни три дни по-късно, като родители и близки са били принудени да гледат, а след това зрителите били изпратени в трудови лагери, пише The Telegraph.

"Били са екзекутирани с картечници, докато семействата на жертвите са били принудени да наблюдават", заявява източник пред изданието.

Музикалната група на Хьон е автор на поредица от патриотични хитове в Северна Корея, включително "По стъпките на войниците", "Обичам Пхенян" и "Ние сме войски на партията". Нейната популярност достига своя връх през 2005 година.

12-те екзекутирани певци са музиканти или танцьори в групата. Обвинени са в извършване на сексуални актове, записани пред камера, а след това и разпространени.

Ким Чен Ун, който стана лидер на Северна Корея след внезапната смърт на баща му през декември 2011 г. , среща Хьон преди около 10 години и тогава започва отношения с нея.

Баща му обаче бе силен критик на връзката и се смята, че именно той го е отдръпнал от певицата. Хьон впоследствие сключва брак с офицер в севернокорейските военни сили, от който има дете. Въпреки това има предположения, че тя е продължила да се среща с Ким дори след брака си.

Едно от хитовите изпълниения на Хьон Сoнг-Уол можете да видите тук:

Подкрепи Economic.bg