Кънев: Най-голямата дясна партия трябва да излъчи премиер

Бойко Борисов не е вариант, според един от лидерите на Реформаторите

Кънев: Най-голямата дясна партия трябва да излъчи премиер

Снимка: БГНЕС

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви в ефира на Нова телевизия, че бъдещият премиер трябва да е излъчен от най-голямата дясна партия. Според него, обаче, Бойко Борисов не е вариант, който би подкрепил и това става категорично ясно от декларацията на реформаторите.

„За Борисов всичко е лично“, коментира Кънев по повод атаките на бившия премиер към Реформаторския блок и неговите позиции. Той посочи, че декларацията отхвърля всякакви спекулации за сътрудничество с БСП и ДПС, а именно ГЕРБ са свързвани с потенциално партньорство с някоя от двете партии.

Едно от водещите лица на Реформаторския блок подчерта, че различията с ГЕРБ идват на изцяло принципно ниво и сътрудничество може да има, доколкото се намери съгласие около основни приоритети – кратък мандат с реформистка насоченост във всички публични сфери – образование, здравеопазване, сигурност, съдебна система, енергетика и др. „Ако ГЕРБ имаха такава воля, те за четири години щяха да са свършили реформите“, добави той.

„Готов съм да се боря в името на тази платформа“, обяви Кънев по повод предстоящия избор на лидер на Реформаторския блок.

Според Радан Кънев, БСП са „в миналото на българската политика“ и не е сигурно второто им място на предстоящия вот. За него реформите могат да се извършат единствено от нови лица в политиката, но не по начина познат през последните години.

Коментари: 0