Лот 1 от "Струма" готов до края на годината

Другите две отсечки също започват да се изграждат, съобщи Лиляна Павлова

112 ~ 1 мин. четене

Лот 1 на автомагистрала "Струма" ще е готов до края на годината, а лот 3 и 4 започват да се изграждат. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на депутата Иван Иванов (ДСБ) относно трасето на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Иванов постави няколко въпроса, свързани с безопасността при строежа на един над 20 метров тунел. Според него стои проблемът за много жертви при евентуален терористичен акт, както и проблемът за набавянето на необходимите средства за изграждането на такъв огромен тунел. Според него, това са важни въпроси, за които трябва да се помисли преди реализирането на този проект.

Министър Павлова обясни, че този проект има три подучастъка - Благоевград - Крупник, Крупник – Кресна и Кресна – Сандански. "Във втория участък е включен един тунел. Тунели от такъв размер не са рядкост, има построени, сега ще се решава и каква ще бъде дълбочината и височината му", допълни тя.

Лот 1 е участъкът от Долна Диканя до Дупница. Той е с дължина 16,8 км. Лот 2 свързва Дупница с Благоевград, лот 3 е между Благоевград и Сандански, а лот 4 - от Сандански до Кулата. Лот 3 на магистрала "Струма", между Благоевград и Сандански, ще се строи след 2014 г.

Подкрепи Economic.bg