Мениджърите в Sony се отказват от бонусите си

Предложението е на изпълнителния директор на компанията, Казуо Хирай, след като служителите не успяха да запазят обещанието си да върнат японската група за електроника към печалбата

100 ~ 1 мин. четене

40 от топ мениджърите на Sony, включително и изпълнителния директор Казуо Хирай, ще се откажат от бонуси на стойност между 30 и 50 на сто от дължимото им, след като не успяха да запазят обещанието си да върнат японската група за електроника към печалбата, съобщава FT.

Бонусите, оценявани на около 10 млн. долара, се изплащат за свършена работа през фискалната година, приключила през март. Ръководителите на групата са се отказали от заплащания и бонуси и преди, но мащабите на сумите са най-големите досега.

Каузо Хирай е представил предложение към дружеството за премахване на бонусите "като признание, че все още има да се постига напредък" в подобряването на поделението за електроника, което е съсредоточено върху замиращия телевизионен бизнес.

Японската корпорация извършва сериозни преструктурирания като 2012 година бе белязана от съкращения. Уволненията касаят персонала на компанията, както в Япония, така и в международните филиали

Преди година имаше и управленски рокади. За нов президент и нов главен изпълнителен директор беше назначен Казуо Хираи, който до тогава заемаше поста на вицепрезидент и отговаряше за сектора потребителска електроника.

Подкрепи Economic.bg