Microsoft представи новия си таблет Surface

Компанията се опитва да компенсира слабите продажби на първата модификация

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Софтуерният гигант Microsoft Corp показа пред широката публика обновените версии на таблета си Surface, с което корпорацията прави опит да се справи със слабите продажби и отправя предизвикателство към iPad на Apple Inc.

Microsoft заяви, че версията Surface 2, която работи с чип с по-ниска мощност на ARM Holdings, ще се предлага на цени от 449 долара за устройството с 32 GB памет, предаде Reuters.

Цените на новия Surface Pro 2, който работи с чип на гиганта Intel, ще започнат от 899 щатски долара за версията с 64 GB памет. Surface Pro 2 може да работи с утвърдените софтуерни програми на Microsoft.

Продажбите на първата версия на Surface не удовлетвориха Microsoft, който успя да достави устройства за 853 млн. долара - продажби, които бяха под разходите от 900 млн. долара такси за непродадени устройства. С новите по-бързи и по-мощни версии на таблета софтуерният гигант се опитва да засили продажбите си в сегмента.

Новите устройства ще бъдат достъпни в онлайн магазините на Microsoft в САЩ и на повечето други големи пазари, с изключение на Япония, от 22 октомври. Surface ще се появи на пазара в Китай в началото на ноември.

Подкрепи Economic.bg