Многохилядни протести за 25-и пореден ден

Хората скандират "оставка", "червени боклуци" и "мафия"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Над 10 000 са протестиращите в София срещу кабинета "Орешарски". За 25-и пореден ден хората скандират "оставка", "червени боклуци" и "мафия". Множеството се увеличава с всяка изминала минута и вероятно протестът ще е по-голям от вчерашния.

За първи път вчера протестиращите не се отправиха към централите на БСП и ДПС по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", а се отправиха към "Окръжна болница". По официална статистика на МВР на протеста вчера е имало 3000 души, макар че "Цариградско шосе" беше пълно с хора в двете платна между Софийският университет "Св. Климент Охридски" и хотел "Плиска".

Движението по бул. „Цар Освободител" отново е блокирано, както и това в посока бул. "Княз Ал. Дондуков". Протестиращите развяват български знамена и издигат транспаранти с различни лозунги срещу управляващите партии.

Ямбол

Около 60 души се събраха на организирания в Ямбол протест срещу кабинета "Орешарски", предаде "Фокус". Сборният пункт и тази вечер е на площада пред община Ямбол. На призива днес протестиращите в Ямбол да са облечени в черни дрехи се отзоваха повече от половината хора на площада. По този начин протестиращите отправяли послание към „глухите управляващи, докато още не са станали и напълно слепи". Протестиращите носят плакати „Ямбол подкрепя София", „Мафията няма цвят", „Депутатите без имунитет".

Пазарджик

Над 150 души се събраха в градинката срещу сградата на община Пазарджик на протест против правителството. Мотото на протеста е "Стоп на абсурдите!". Повечето от участниците в него носеха плакати с различни послания: "Пазарджик подкрепя София", "Когато историята се повтаря, плащаме двойна цена", "Когато отвратените напуснат държавата, остават само отвратителните", "Прозрачно, честно и грамотно управление".

Пловдив

Потегли поредното протестно шествие на пловдивчани срещу правителството. Над 150 души тръгнаха от площад "Стефан Стамболов" по Главната улица към Римския стадион. Маршрутът тази вечер не бе обявен предварително. Пловдивчани скандират "Оставка", "Долу ДПС" и "Червени боклуци" и "Каймаканов вън".

Коментари: 0