Мобилни версия Microsoft Office през ноември

Не е изключена възможността за употребата му и на други устройства

6636 ~ 1 мин. четене

В момента Microsoft работи над създаването на нова, мобилна версия на своя пакет от приложения за "продуктивност" Office, която ще е предназначена за използване на таблети, съобщава онлайн изданието BGR, като се позовава на "осведомени източници".

Във въпросната публикация се твърди, че в момента се разработват наведнъж две мобилни версии на Microsoft Office. Едната от тях е ориентирана към Apple iPad устройства, а втората е предназначена за инсталиране на таблети, работещи под управлението на операционната система Google Android. Според наличната до момента доста оскъдна информация, и двете мобилни версии на офис пакета ще дебютират официално на пазара през ноември, съобщава pcworld.bg.

А въпреки, че мобилният Office ще е предназначен главно за използване на таблет, не е изключена възможността за употребата му и на други устройства, твърдят още запознатите източници. Това те съдят от факта, че на стартовия екран на версията за Apple платформите има надпис Office for iOS, което предполага, че въпросният софтуер ще може да се използва също на iPhone смартфоните и даже на портативните iPod плейъри, които работят под управлението на тази ОС. 

 

Подкрепи Economic.bg