Над 23 млн. лв. са приходите от транспортни концесии

Инвестициите на концесионера на летищата във Варна и Бургас са 75.22 млн. лв. в края на 2011 г.

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Приходите от отдаване на концесия на транспортна инфраструктура са 23.3 млн. лв. към края на 2011 г., става ясно от представен на правителственото заседание доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за контрола по изпълнението на концесионните договори.

Към 31 декември 2011 г. са контролирани 9 договора - за пристанищните терминали Леспорт, Балчик, Свищов, Оряхово, Сомовит, Видин-север и Росенец, за фериботния терминал Силистра и за гражданските летища в Бургас и Варна. От анализа става ясно, че условията по договорите се изпълняват. Подобрени са качеството и обемите на услугите и дейностите, както и условията на труд. Разкрити са и нови работни места.

На концесионерите на пристанищните терминали за 2011 г. са признати общи инвестиции от 6.21 жмлн. лв. "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, което е концесионер на летищата в Бургас и Варна, е инвестирало 75.22 млн. лв.

Разбивка на постъпленията показва, че приходите от концесионни плащания са 23.23 млн. лв. с ДДС, от неустойки с обезщетителен характер в хазната са влезли 40.67 хил. лв. Приходи от продажба на документация за участие в процедури по предоставяне на концесия са 20 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg