Най-добрите хотели в света

Kronenhof в Швейцария е събрал най-много гласове в туристическия портал TripAdvisor

3875 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Грандхотел "Кроненхоф" (Kronenhof) в Понтрезина, Швейцария бе обявен за най-добрият хотел в света. Това сочи проучване на туристическия портал TripAdvisor. Хотелите са класирани след гласуване на около 2 млн. потребители, които са оценявали според обслужване, качество и цена на услугата. Взети са предвид и отношението на персонала, лукса и романтиката в хотела, пише USA Today.

"Малко хотели съчетават така умело ретро чар и съвременни удобства. Сградите на "Кроненхоф" са толкова впечатляващи, колкото и заобикалящият го живописен пейзаж на швейцарските Алпи", пише туристическият сайт.

Второто място за най-добър хотел в света в класацията на TripAdvisor е отредено на комплексът Upper House в Хонконг. Хотелът е определян като "истински оазис". Трети е Gili Lankanfushi на Малдивите, следван от СПА комплекса Nayara La Fortuna в Коста Рика.

В класацията са включени общо 7123 обекта. Най-много са от Италия - 152 на брой, Великобритания - 145, и САЩ и Франция с по 144. България е представена с 25 хотела в друга класация. За най-добър хотел у нас е отличен "Модус" във Варна, описан от туристическия портал като "модерен, забавен и свеж". Втори е "Кемпински Хотел Гранд Арена" в Банско, следван от "Маджестик хотел енд Резиденс" в Слънчев бряг.

Коментари: 0