Найденов: Безопасността на храните е гарантирана

Според земеделския министър Агенцията по безопасност на храните работи много добре

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Агенцията по безопасност на храните има много строга система за контрол, която не позволява опасни продукти да стигнат до магазинната мрежа. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в ефира на ТВ7. Той даде за пример унищоженото сиренето в Ловеч, за което имаше съмнения, че е отровно.

"Взети са всички мерки и най-важното е, че това сирене беше хванато преди да излезе на пазара", коментира министърът. Според него подобни случай са доказателство, че тя работи много добре.

Той даде за пример "най-големия месокомбинат на Балканите" - „Меком" Силистра, към когото не е било проявено снизхождение и е бил затворен, защото са били установени големи количества месо с изтекъл срок на годност.

„Така че тази агенция е гарант за това храната, която ежедневно слагаме на трапезата си, да бъде безопасна", смята земеделският министър.

„В момента другата тема, която е притеснителна, появила се в европейските медии, е за оцветено месо, оцветено свинско месо, за да бъде представено за телешко. Направени са съответните проверки. От това месо в България няма. Съобщенията са, че това е унгарско, свинско месо, оцветено, за да изглежда като телешко, предложено на пазара на някои страни", подчерта министър Найденов.

Подкрепи Economic.bg