Намериха начин за спиране на торентите

Pirate Pay и Microsoft са създали система за следенето на авторски файлове

7898 ~ 1 мин. четене

Базираният в Русия Pirate Pay обещава на развлекателната индустрия бъдеще без пиратство. С помощта на Microsoft, разработчиците са създали система, която твърди, че следи и спира разпространението на защитени с авторско право файлове, съобщава Кaldata. Идеята е отпреди три години, когато разработчиците са създали решение за управление на трафика за интернет доставчиците.


Първият им проект е в сътрудничество с Walt Disney Studios и Sony Pictures, като са спрени успешно десетки хиляди сваляния. За тази цел Pirate Pay са получили 100 000 долара инвестиция от Microsoft.

Компанията е разработила технология, която позволява да бъдат атакувани съществуващи BitTorrent „рояци”, като по този начин става невъзможно за хората да споделят файлове.

Миналата година Pirate Pay са получили 100 000 долара инвестиция от Microsoft. С кеш инжекцията, компанията е продължила своята работа и миналия декември Walt Disney Studios и Sony Picture са били първите, които са наели Pirate Pay.

За един месец технологията на Pirate Pay е успяла да спре разпространението на филма „Visotsky. Thanks to God, I’m alive” с умерен успех. Компанията обаче пази в тайна как технологията работи.

Подкрепи Economic.bg