Несебър пуска облигации

С парите ще бъдат финансирани инфраструктурни проекти и спортни обекти

6670 ~ 1 мин. четене

Община Несебър ще изтегли 9,2 млн. л.в. облигационен заем за срок от 5 години, съобщи агенция Стандарт нюз. Намеренията на местните власти бяха обсъдени с местни жители и инвеститори. Според зам.-кмета Иван Гургов проектът е за поемане на общински дълг чрез имитиране на облигации. По този начин ще бъде финансирана част от строителната програма на общинарите чрез външно финансиране. 

Мотивът на местните власти за заема е, че заложените средства в бюджета не са достатъчни за реализацията на важни инфраструктури обекти, чието изграждане е крайно наложително. Става въпрос за проекти от пътната инфраструктура и спортни обекти, които са необходими за развитието на туризма в региона. 

Част от получените средства ще бъдат използвани приоритетно за изграждане на пътна мрежа в новия квартал на Несебър "Черно море". Значителна сума ще бъде отделена и за реконструкция на административната сграда на кметството в Обзор. В курорта предстои да бъде изградена битова и дъждовна канализация на ул. "Черноморска".

Подкрепи Economic.bg