Nokia обяви 150-годишен план за развитие

Компанията ще се развива в областта на картографските услуги и мрежовите технологии

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Nokia ще се развива занапред в областта на картографските услуги и мрежовите технологии, съобщи председателят на борда на директорите на компанията Ристо Сииласмаа. След продажбата на телефонния си бизнес на Microsoft, финландският производител ще развива подразделението Nokia Solutions and Networks, което е един от най-големите производители и доставчици на телекомуникационно оборудване в целия свят.

”Това е началото на дълъг път от 150 години”, заяви временно изпълняващият длъжността на CEO в Nokia пред conversations.nokia.com. Той допълни, че компанията е основана през 1865 г. и след две години ще навърши 150 години.

Второто ключово направление в дейността на Nokia ще бъде услугата HERE. По думите на Сииласмаа картографските услуги напоследък бележат значителен прогрес и Nokia не възнамерява да се задоволи с постигнатото. Той обясни още, че HERE е инсталирана на 4 от 5 машини с интегрирана навигация, а на картата са нанесени милиони километри.

Компанията предвижда да развива и ново подразделение Advanced Technologies (AT), което ще бъде фокусирано върху разработката на иновативни технологии, обяви заместникът на Стивън Елоп, който се завърна на работа в Microsoft след сделката между двете компании.

Подкрепи Economic.bg