Обама подкрепи Оланд за икономически ръст

Лидерите от Г8 са обсъдили и проблемите около ядрената програма на Иран

6704 ~ 1 мин. четене

Искането на Франция за насочена към растеж политика в Европа бе подкрепено от американския президент Барак Обама. Това стана докато държавният глава посрещаше лидерите в Кемп Дейвид за срещата на Г8, предаде АФП.

Формирайки алианс, който може да помогне за преобръщането на двете години на политики на икономически съкращения, подкрепяни от Германия, Обама и френският президент Франсоа Оланд се обединиха около нуждата за насочване към растеж. 

Обама изразил безпокойство, че кризата в Европа може да увреди икономиката на САЩ. Според наблюдатели влошеното състояние на европейската икономика може да попречи и на шансовете му за преизбиране.

Американският президент подчерта, че случващото се в Европа е от „изключителна” важност за Съединените щати. 

По време на работен обяд в резиденцията на американския президент лидерите от Г8 са обсъдили няколко важни политически въпроса, предаде „Ройтерс”.

Политиците са се обединили около мнението, че Иран трябва своевременно и изцяло за информира международната общност за развитието на своята ядрена програма. Също така са подчертали нуждата от възпиране ядрените амбиции на КНДР и усилване изолацията на страната, ако Пхенян не се откаже от „провокациите”. 

В разговорите представителите на страните от Г8 за говорили и са политическата криза в Сирия, отбелязвайки необходимостта да се отдели повече внимание на проблема. 

Подкрепи Economic.bg