Очаквано отхвърлиха вота на недоверие

Скандирания "Оставка" прекъснаха изказване на премиера Орешарски в залата

3647 ~ 1 мин. четене

Очаквано вотът на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски беше отхвърлен. От 217 гласували народни представители 116 дадоха глас против, 8 се въздържаха, а само 93 депутати от ГЕРБ подкрепиха собственото си предложение.

Темата на третия вот бе "Вътрешна сигурност и обществен ред". 

В началото на парламентарната сесия ГЕРБ се опитаха с процедурни хватки да отложат за по-късен час гласуването по вота, като внесоха предложение за изслушване на министъра на транспорта Данаил Папазов по кризата с превозваческите компании и турските разрешителни за превоз. Предложението обаче бе отхвърлено.

Веднага след гласуването на вота председателят на парламента Михаил Миков даде думата на премиера Пламен Орешарски. Изказването му обаче бе прекъснато от скандирания "Оставка" от посетители на парламента, разположени на балкона, които опънаха и плакати с искане за оставката на кабинета. Миков помоли квесторите да въведат ред в залата.

Ще продължим изпълнението на политиките,сред които и подобряване на системите за сигурност, заяви Орешарски след гласуването. Той благодари за оказаната подкрепа от депутатите. 

Подкрепи Economic.bg