Отличия за развитието на българо-италианските отношения

Ордените получиха Андреа Казини и Алдо Андреони от УниКредит Булбанк

Андреа Казини, зам.-председател на Управителния съвет и главен оперативен директор на УниКредит Булбанк, беше награден от президента на Република Италия Джорджо Наполитано за Кавалер на Ордена „Звезда на Италия”.

Казини поучи това високо отличие заради заслугите му в развитието на отношенията между България и Италия. То му беше връчено от Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България на 1 юни тази година по случай националния празник на Република Италия.

Високото звание Кавалер на Ордена „Звезда на Италия” беше връчено и на Алдо Андреони, директор на дирекция “Международни и мултинационални клиенти” на УниКредит Булбанк. 

Орденът „Звезда на солидарността” се връчва на италиански и чуждестранни граждани, които имат особени заслуги в чужбина за подпомагане на отношенията на приятелство и сътрудничество между Италия и страната, в която работят, и за насърчаване на връзките с Италия.

Отличията на Ордена „Звезда на Италия”, връчени на г-н Казини и г-н Андреони, са първите отличия, връчени в България след влизане в сила на реформата за ордена.

Президент на Ордена е президентът на Република Италия. Орденът се управлява от съвет, съставен от президент и четири члена. Президент на съвета на Ордена е министърът на външните работи. Отличията на Ордена „Звезда на Италия” се връчват чрез постановление на президента на Републиката по предложение на Министерството на външните работи, след изслушване на мнението на съвета.

Коментари: 0