Пенчев: Бедността и безработицата взривиха улицата

Надявам се да се видят нови лица в листите, защото гледаме все едни и същи хора в Парламента, заяви Константин Пенчев

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Сигнализирах за проблемите в енергетиката, където има пълна непрозрачност на монополите. Основните проблеми обаче са тази бедност и безработица, които взривиха улицата. Това заяви националният омбудсман Константин Пенчев в ефира на БНТ.

„И до днес нямам обяснение за тези високи цени на тока, които се получиха. Каквото и да е новото правителство след изборите трябва да извърши реформи. Ако намалим с няколко процента цената тока няма да се променят нещата. Трябват реформи в съдебната власт, в здравеопазването, в образованието - тогава хората ще си кажат „нещо става““, убеден е Пенчев.

„Надявам се да се видят нови лица в листите, защото гледаме все едни и същи хора в Парламента, което не е продуктивно. Партиите трябва да се вслушат в това, защото с новите лица ще влязат и нови идеи. Когато има протести е нормално да има и крайни искания, но има и много разумни искания, които са изпълними. Недейте да се отнасяте пренебрежително към това, което се случи - то показва, че нашата държава е болна“, коментира омбудсманът.

Според Константин Пенчев законът за данъка върху лихвите е неконституционен, за което той е сезирал и съда. Омбудманът отново посочи и необходимостта от реформи в съдебната система, защото хората считат, че се справедливостта в тази сфера е нарушена.Подкрепи Economic.bg