Samsung ще гони Apple по продажби с нов ръчен часовник

Работим усърдно по този продукт и скоро ще сме готови с него, обявиха от корейската корпорация

152 ~ 1 мин. четене

Най-голямата технологична компания в Азия - Samsung Electronics Co развива нов продукт - ръчен часовник, с който ще гони продажбите на основния си конкурент Apple. Двете корпорации ще се състезават и в новата индустрия на преносими устройства, които изпълняват подобни функции като при смартфоните, пише Bloomberg.

"Подготвяхме продукта "часовник" от дълго време", казва в интервю Ли Янг Хи, изпълнителен вицепрезидент на мобилния бизнес на Samsung. "Работим усърдно по този продукт и скоро ще сме готови с него. Подготвяме продуктите на бъдещето и часовникът определено е един от тях", категоричен е Хи. Той обаче не казва какви ще са характеристиките и цената на продукта, като отказа да обяви и датата за пазарен дебют.

Разкритието за часовника от Samsung идва, след като запознати с плановете на Apple заявиха миналия месец, че американската компания е наела около 100 продуктови дизайнера, които работят по часовника iWatch - устройство, което може да изпълнява подобни функции като смартфона iPhone и таблета iPad.

Глобалната часовникарска индустрия се очаква да достигне продажби за 60 млрд. долара през тази година.

Подкрепи Economic.bg