Построиха подземен мол във Виетнам

Молът разполага с около 600 магазина, воден парк, ледена пързалка, зали за електронни игри, кина и около 200 заведения за хранене

332 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Огромен търговски подземен мол отвори преди дни в Ханой, Виетнам, съобщи Forbes. Новата атракция, рекламирана като най-големият подземен търговски и увеселителен комплекс в Азия, има обща площ от 230 хил. кв. м. Мола е запълнен на 95 %. Около 600 магазина отвориха врати за голямото откриване.

Увеселителният комплекс разполага с воден парк, ледена пързалка с площ 3 хил. кв. м., зали за електронни игри, кина и около 200 заведения за хранене. Молът е изграден от Vingroup, собственост на първия виетнамски милиардер Фам Нат Вуонг и носи името Royal City.

С откриването на новия мол подразделението на Vingroup Vincom Retail, се превърна в най-големия притежател и оператор на търговски обекти във Виетнам. Според Вуонг страната е пълна с възможности за развитие. Състоянието на милиардера се оценява на 1.4 млрд. долара, а Vingroup, която се търгува от Виетнамската фондова борса, има пазарна капитализация от 2.8 млрд. долара.

Подкрепи Economic.bg