Предлагаме на Катар медицински туризъм

Подписан е меморандум за разбирателство между двете страни, обяви Десислава Атанасова

България предлага на Катар медицински туризъм. Това каза във Варна министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която е част от българската делегация за тристранната среща на премиерите на България, Катар и Турция в резиденция „Евксиноград”, предаде „Фокус”.

Подписан е меморандум за разбирателство между България и Катар. В катарската делегация е и техният министър на здравеопазването. В момента се провеждат разговори за това какво може да предложи българската страна на катарските граждани в посока медицинското им обслужване на много високо ниво, както и в посока развитие на медицински туризъм, каза министърът.

Атанасова допълни, че България има уникални възможности като климат, минерални извори и възможности за рехабилитация и медицински туризъм. „Рано е още да се ангажираме с детайли, но в действителност се опитваме да покажем всички възможности на България – и природни дадености, и много добри специалисти, така че гостите от Катар да бъдат медицински обслужени на много високо световно ниво”, каза Десислава Атанасова.

Коментари: 0